Het Beursfoon KTM team is sterk aan de tweede seizoenshelft begonnen. Tijdens de ONK wedstrijden in Halle en Borculo wisten ze met Ivano van Erp en Kay de Wolf podiumplaatsen te behalen.

Scott Smulders werd in Halle in beide manches vijfde maar kwam in Borculo hard ten val in de eerste manche. Hij kwam sterk terug in de tweede manche en wist ondanks de hoofdpijn toch nog vijfde te worden.

Na een korte zomerstop keerde wereldkampioen 65cc Ivano van Erp het afgelopen weekend terug in de 85cc kleine wielen klasse. Na een goede tweede tijd in de tijdtraining pakte hij in de eerste manche een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Omdat hij iets te gehaast was kwam hij ten val en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Na een ijzersterke inhaalwedstrijd wist hij er toch nog een derde plaats uit te halen. In de tweede manche revancheerde Ivano zich door kopstart te pakken en zijn voorsprong gedurende de wedstrijd steeds iets verder uit te bouwen. Dit zorgde ervoor dat hij in de tweede manche als winnaar over de finish kwam en tweede werd in het dagklassement.

Een dag later veroverde Ivano in de tijdtraining de snelste tijd. In zijn mooie Fox kleding pakte hij kopstart en wist de wedstrijd op gecontroleerde wijze naar zijn hand te zetten. Ook in de tweede manche begon hij als leider aan de wedstrijd en voerde het deelnemersveld in de beginfase aan. Echter in de vierde ronde ging hij iets te snel op het gas uit een bocht en kwam ten val. Hierbij verloor hij de koppositie maar hij herstelde zich goed en wist voordat de finishvlag vlieg de koppositie toch nog terug te pakken en verzekerde zich hiermee van de dagzege.

Kay de Wolf had in de zomerperiode een breuk opgelopen in zijn onderarm maar kreeg op woensdag voor de wedstrijd van zijn arts in Nijmegen groen licht om het te proberen. Verrassend wist hij in tijdtraining in Halle de snelste tijd neer te zetten. Na een goede start wist hij ook de eerste manche winnend af te sluiten. Ook in de tweede manche reed Kay aan de leiding totdat hij een foutje maakte en terug viel naar een vierde plaats. Omdat hij later in de wedstrijd nog een keer ten val kwam, koos hij ervoor om de schade te beperken en tevreden te zijn met een vierde plaats, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

In Borculo pakte Kay in de eerste manche een matige start waarna hij zich sterk terug wist te rijden en zich kon mengen in de strijd voor de leiding. Even wist hij de leiding over te nemen, echter sprong hij daarna in leidende positie naast de baan waardoor er een stuk afzet lint in het achterwiel kwam en zijn achterrem niet meer werkte. Gelukkig wist de door Prox ondersteunde rijder toch nog als tweede te finishen. Tussen de manches door hadden de monteurs de setting van Kay zijn motor iets veranderd in de hoop dat de start dan beter zou gaan. Helaas pakte dit verkeerd uit waardoor hij slechts als vijftiende uit de start kwam. Met een sterk tempo wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam nog knap als tweede over de finish.

Scott Smulders kende een goede training in Halle en zette een vierde tijd op de klokken. In de eerste manche timede Scott net verkeerd met het loslaten van de Prox koppeling en zodoende begon hij als vijfentwintigste aan zijn wedstrijd. Met een sterk tempo knokte hij zich snel terug naar voren en kwam hij zelfs nog aan het achterwiel van de nummer vier als vijfde over de finish.  Ook in de tweede manche kende hij een slechte start waarna hij opnieuw van buiten de top twintig aan zijn wedstrijd moest beginnen. Wederom kwam hij tot aan het wiel van de vierde man maar net als in de eerste manche moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats.

Borculo is niet de favoriete baan van Scott maar toch wist hij in de training een vierde tijd te klokken, op slechts een halve seconde van de snelste man. Gelukkig pakte Scott tijdens de eerste manche een betere start als in Halle en stuurde hij zijn Hannamax KTM als tiende door de eerste bocht. Vrij snel werkte hij zich op naar de vijfde plaats alleen kwam hij zwaar ten val toen hij de aanval opende op de twee rijders voor zich. Smulders was hierna “de weg even helemaal kwijt” maar wou toch doorrijden en finishte op karakter als drieëntwintigste. Ondanks de hoofdpijn die Scott nog had overgehouden aan zijn val in de eerste manche besloot hij toch van start te gaan in de tweede manche. Na een mindere start begon hij als twaalfde aan de wedstrijd. Toch wist hij ook nu terug te komen naar de vijfde plaats en wist zo een keurig resultaat te behalen.

Helaas ontbrak Sem Beijer bij de opening van de tweede seizoenshelft. Na zijn goede prestaties tijdens de Zwarte Cross was Sem gebrand om deze lijn na de zomerstop door te trekken. Echter kwam hij tijdens een training in Franrijk ten val in een afdaling waarbij hij over de kop sloeg. Gelijk werd duidelijk dat er iets mis was met zijn schouder en in Nederland heeft hij onderzoek laten doen. Gelukkig bleek de schade mee te vallen en bleek het sleutelbeen gebroken te zijn en daarnaast had hij enkele kneuzingen. Sem hoopt dat hij tijdens de laatste race in Boekel weer van start kan gaan.

Kay de Wolf staat dit weekend voor Team Nederland aan de start bij de European of Nations in Polen. Daarnaast staat er voor Ivano aankomend weekend een ONK 85cc kleine wielen op het programma in Heerde. Het ONK 85cc grote wielen gaat eind september weer verder.