Het Beursfoon KTM team heeft voor de derde keer de wereldtitel bij de jeugd binnen weten te halen.

Na Matiss Karro in 2008 en Kay Karssemakers in 2015, was het afgelopen weekend de beurt aan Ivano van Erp die de titel in de 65cc klasse wist te veroveren. Een geweldige prestatie die je als rijder en team niet zo vaak mee maakt!

Voor Ivano was het zijn laatste kans omdat hij volgend jaar gezien zijn leeftijd de overstap moet maken naar de 85cc klasse. Ivano en het team hebben deze kans met beide handen aangegrepen en er alles voor opzij gezet om deze titel te pakken.

In de week tussen de finale van het Europees Kampioenschap in Tsjechië en het wereldkampioenschap in Estland is de KTM 65 SX weer helemaal op punt gezet en hebben de teamleden op een prachtige locatie in Letland twee dagen kunnen trainen.

Optimaal voorbereid kwam Ivano aan de start op het circuit van Tartu in Estland en dit was in beide manches goed terug te zien. Van Erp reed een dijk van een wedstrijd en wist zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten en sloot hiermee zijn 65cc periode af met de felbegeerde wereldtitel. Deze titel was zonder de onvoorwaardelijke steun van onze zeer trouwe partners, die ons al jaren voorzien van topmateriaal en ons met raad en daad bij staan, niet mogelijk geweest.

Naast Ivano van Erp kwamen ook Kay de Wolf en Scott Smulders in de 85cc klasse aan de start. In deze zeer sterke klasse deden beide rijders het goed. Kay de Wolf kreeg bij de start van de eerste manche een tegenslag te verwerken toen hij na het vallen van het starthek mis schakelde. Vanuit de achterhoede vocht hij zich terug naar voren en wist op een mooie zesde plaats over de finish te komen. In de tweede manche wilde hij voor meer gaan dan een zesde plaats maar door een valpartij verloor hij kostbare tijd waardoor hij ook nu als zesde binnen kwam. In het dagklassement eindigde Kay als zevende en heeft hiermee een hele goede prestatie geleverd.

Het noodlottige ongeluk van Igor Cuharciuc in Loket had Scott zich flink aangetrokken waardoor hij even wat tijd nodig had om zijn draai te vinden. Gedurende het weekend ging het steeds beter en wist hij zich kranig te weren in dit sterke deelnemersveld, wat hem in de manches een 22ste en een 24ste plaats opleverde!

Nu de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen erop zitten zal het Beursfoon KTM team even gaan genieten van een korte vakantie. Eind augustus gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder en in de weken die daar aan voorafgaan zal het team gaan testen en trainen om ook dit kampioenschap tot een sterk einde te brengen.

Tijdens het wereldkampioenschap in Estland kreeg het team veel aandacht van de media. Ook KTM nam twee leuke filmpjes op met Ivano en Kay die u op de onderstaande links kunt bekijken:

Kay de Wolf: https://www.facebook.com/KTMRacing/videos/10155062073495000/
Ivano van Erp: https://www.facebook.com/KTMRacing/videos/10155061166180000/

Daguitslag wereldkampioenschap 65cc Estland:
1 Ivano van Erp 50 Pnt
2 Mads Fredsoe 44 Pnt
3 Kayden Minear 38 Pnt
4 Maksymilian Chwalik 38 Pnt
5 Saku Mansikkamaki 32 Pnt

Daguitslag wereldkampioenschap 85cc Estland:
1 Eddy Jay Wade 50 Pnt
2 Noel Nilsson 44 Pnt
3 Kay Karssemakers 38 Pnt
4 Florian Miot 31 Pnt
5 Max Pahlson 31 Pnt
7 Kay de Wolf 30 Pnt
27 Scott Smulders 0 Pnt