Ivano van Erp van het Beursfoon KTM team is in het Europees Kampioenschap 65cc op een derde plaats geeindigd. Van Erp wist op het technische circuit van Loket de eerste manche winnend af te sluiten maar kwam in de tweede manche gelijk al in de eerste ronde in de problemen waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Alles werd op alles gezet om terug naar voren te komen en van Erp wist er nog een tiende plaats uit te slepen waarmee hij op een derde plaats eindigde in het dagklassement.

Het circuit van Loket was ook dit jaar zeer technisch. De baan heeft een harde ondergrond met daar bovenop veel losse stenen, wat ervoor zorgt dat het op verschillende plaatsen erg glad is. Gemotiveerd ging hij in de eerste manche van start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij de tweede plaats in handen en probeerde de kopman te volgen. Toen deze na een aantal ronden ten val kwam, nam Ivano de koppositie over. Hij moest geconcentreerd blijven rijden want de tweede man hield hem flink onder druk. Toen Ivano in het midden van de wedstrijd even een foutje maakte, werd hij gepasseerd maar dit was van korte duur. Ivano sloeg gelijk terug en nam de koppositie steevast in handen. In het resterende deel van de wedstrijd hield hij het hoofd koel en wist de manche winnend af te sluiten.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. Het had geregend en hierdoor was het circuit verraderlijk glad. Ivano koos voor een plaats aan de buitenzijde achter het starthek maar dit pakte verkeerd uit. Bij het aanrijden van de eerste bocht werd hij naar buiten gedreven en belandde hierbij buiten de baan. Alles allerlaatste moest hij aan een inhaalrace gaan beginnen en zette alles op alles om plaatsen winst te boeken. Dit ging in een hoog tempo totdat hij later in de eerste ronde opnieuw ten val kwam. Kostbare tijd ging hierbij verloren waardoor Ivano niets anders kon dan in de rest van de manche alles op alles te zetten. Dit deed hij en hij kwam nog helemaal terug naar een tiende plaats.

Met een eerste en een tiende plaats in de manches eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat voor het Beursfoon KTM team het wereldkampioenschap Jeugd op de kalender in Estland.

De 85cc rijders Kay de Wolf en Scott Smulders hadden geen uitslag. Tijdens de eerste manche kwam collega-rijder Igor Cuharciuc ongelukkig ten val en is hierbij aan zijn verwondingen overleden. Uit respect voor Igor, familie en alle nabestaanden is besloten om de rest van het weekend voor de 85cc klasse af te lassen. Het volledige Beursfoon KTM team wil familie en nabestaanden van Igor veel sterkte toewensen met dit enorme verlies!

Daguitslag EMX65cc in Loket:
1 Mads Fredsoe Sorensen 45 Pnt
2 Damien Knuiman 42 Pnt
3 Ivano van Erp 36 Pnt
4 Julius Mikula 35 Pnt
5 Maksymilian Chwalik 34 Pnt