Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Winterswijk beide manches op zijn naam geschreven. Teamgenoot Scott Smulders kende tegenslag in de eerste manche en kwam hierin niet verder dan een achttiende plaats. In de tweede manche kwam hij als zesde binnen en eindigde hiermee op een negende plaats in het dagklassement. Sem Beijer wist een manche in de top tien te finishen en werd in de tweede manche als vijftiende afgevlagd. In de 85cc kleine wielen werd Ivano van Erp vijfde in het dagklassement.

In de 85cc kleine wielen kende Ivano van Erp een moeizame dag. Tijdens de tijdtraining liep het al niet lekker voor de Beursfoon KTM-rijder en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een zesde tijd. Bij de start van de eerste manche kwam Ivano niet lekker weg bij de start en stuurde zijn door Eurol gesmeerde KTM als voorlaatste het bos in. Dit betekende werk aan de winkel en gedurende de manche wist Ivano zich nog knap terug te knokken naar een zesde plaats. De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal pakte Ivano in zijn Fox pak de holeshot. Helaas kon hij niet het tempo rijden wat hij zou willen waardoor hij terug zakte naar een tweede plaats. Helaas verloor hij door een foutje nog twee posities waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Na het behalen van zijn Europese zone titel in Schwedt vorige week, stond ook Kay de Wolf weer scherp aan de start in de 85cc grote wielen. In de eerste manche kwam Kay als snelste over het starthek en stuurde zijn KTM machine als eerste door de eerste bocht. Hierna schroefde hij het tempo meteen op en ronde na ronde wist hij verder weg te lopen bij de concurrentie. Dit leverde Kay bij het vallen van de finishvlag een voorsprong van zo’n vijftien seconden op. Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de tweede manche. Ook ditmaal wist hij op zijn door Hannamax geleverde KTM machine de kopstart te pakken maar nu had hij meer moeite om de concurrentie van zich af te schudden. Toen de koplopers halverwege de manche tussen de achterblijvers kwamen, wist Kay een gaatje te slaan en bouwde zijn voorsprong uit naar zo’n tien seconden. Toen de tweede man in de wedstrijd ten val kwam had de Beursfoon KTM-rijder een voorsprong van vierentwintig seconden waarmee hij de manche gecontroleerd uitreed.

Ook teamgenoot Scott Smulders zat in Winterswijk weer binnen de top tien. Een resultaat dat gezien de eerste manche enorm knap te noemen is. De start van de eerste manche verliep super voor Scott en hij kwam aan het einde van de eerste ronde als vierde door. Het tempo van Scott lag hoog en hij leek op een topklassering af te stevenen. Echter met nog vijf minuten voor de boeg kwam hij in aanraking met een achterblijver. Beide rijders kwamen hard ten val maar konden snel hun weg vervolgen. Echter merkte Scott meteen daarna dat zijn achterrem stuk was en kwam weer hard ten val. Hierna kon hij pas als dertigste de wedstrijd hervatten en kwam als nog ijzersterk terug tot een achttiende plaats. In de tweede manche liet Scott zijn Prox koppeling opnieuw goed opkomen bij de start waarna hij met een goed tempo een constante wedstrijd neer kon zetten. De hele manche lag hij op een vierde plaats tot een foutje in de laatste ronde hem nog twee plaatsen kostte en hij als zesde werd afgevlagd.

Sem Beijer wist in de tijdtraining een achttiende tijd op de klokken te zetten. Hierdoor was hij verzekerd van een redelijke plaats achter het starthek in de beide manches. Toen het hek viel reageerde Sem enorm scherp waardoor hij met zijn Hannamax KTM goed van de plaats kwam. De hele manche reed hij een hoog tempo waarna hij in een redelijk schoon Fox pak als tiende over de finish kwam. In de tweede manche kende Sem helaas een hele slechte start waarna hij als dertigste aan de wedstrijd moest beginnen. Sem gaf niet op en liet zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Met een hoog tempo wist hij zich gedurende de manche op te werken naar een dik verdiende vijftiende plaats.

Aankomend weekend staat het Beursfoon KTM team aan de start bij het ONK in Westerbork.

Daguitslag ONK 85cc kl.w Winterswijk:
1 Cas Valk 100 Pnt
2 Kyle van Zutphen 86 Pnt
3 Danny vd Bosse 83 Pnt
4 Giovanni Pruijmboom 76 Pnt
5 Ivano van Erp 73 Pnt

ONK 85cc GW Winterswijk
1 Kay de Wolf 100 Pnt
2 Dave Kooiker 86 Pnt
3 Jelle Bankers 76 Pnt
4 Adam Kovacs 74 Pnt
5 Kjell Verbruggen 71 Pnt
9 Scott Smulders 58 Pnt
12 Sem Beijer 57 Pnt