Het Beursfoon KTM team kwam het afgelopen weekend sterk voor de dag in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Son en St. Isidorushoeve.

Kay de Wolf domineerde in beide wedstrijden, Ivano van Erp werd tweede in St. Isidorushoeve, Scott Smulders knokte in alle vier de manches voor wat hij waard was om het weekend met een derde plaats af te sluiten in St. Isidorushoeve en Sem Beijer begint steeds beter te rijden en wist in de tweede manche in St. Isidorushoeve netjes tiende te worden.

De Beursfoon-rijders begonnen uiterst gemotiveerd aan de dag. Kay voelde zich gelijk goed thuis op de baan in Son en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten. De tijd van de crosser uit Eersel was zo scherp dat hij maar liefst 1.5 sec sneller was dan de tweede man. Ook Scott zat er goed vooraan bij en trainde op een nette vierde tijd.

Na het vallen van het starthek was het Kay die gelijk de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Het circuit was Kay op zijn lijf geschreven en dit was dan ook goed aan zijn rijden te zien. Iedere ronde liep hij verder weg bij de concurrentie en wist de manche met een voorsprong van twaalf seconden winnend af te sluiten. Scott kwam in de beginfase ten val maar kwam vanaf een laatste plaats nog helemaal terug naar een dertiende positie.

Ook in de tweede manche was het Kay die heel goed uit de start kwam en net als in de eerste manche gelijk door wist te stoten naar de koppositie. Gelijk knalde hij er een hele snelle ronde uit waardoor hij onmiddellijk een voorsprong op wist te bouwen. De hele wedstrijd hield hij het tempo strak en dit zorgde ervoor dat hij met nog twee ronden te gaan een voorsprong had van veertien seconden op de tweede man. Kay nam geen grote risico’s meer en wist ook de tweede manche volledig naar zijn hand te zetten. Ook Scott zat er in deze manche goed bij met de start en wist op een zesde plaats over de finish te komen.

Op zondag stond de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in St. Isidorushoeve. Naast de Wolf en Smulders was ook Sem Beijer hier weer van de partij in de 85cc klasse. Sem is aan het herstellen en daarom wil hij niets forceren en overbelasten. Ook Ivano van Erp kwam aan de start in de 85cc kleine wielen.

Ivano van Erp bouwde zijn training goed op en knalde er in de tijdtraining een aantal snelle tijden uit. Het was stuivertje wisselen met Cas Valk maar uiteindelijk wist Ivano in de laatste ronde zijn tijd nogmaals te verbeteren en pakte de pole position. Nadat hij op zijn Beursfoon KTM machine een goede start wist te pakken in de eerste manche viel hij in de eerste ronde terug van een tweede naar een vierde plaats. Gedreven als hij is wist zich op zijn Eurol gesmeerde KTM machine terug te knokken naar een tweede plaats en wist deze positie vast te houden tot over de finish. In de tweede manche pakte hij kopstart en voerde het deelnemersveld aan. Gelijk zette hij een hoog tempo in en kon profiteren van het comfort van de Reiger vering omdat het circuit behoorlijk zwaar was geworden. Jammer genoeg maakte hij in de derde ronde een foutje en schoof onderuit. Omdat het even duurde voordat hij zijn weg weer kon vervolgen, zakte hij terug naar een achtste plaats. Alles werd op alles gezet en met nog een ronde te gaan reed hij alweer op een vijfde plaats, niet ver achter de derde en vierde man. Hij probeerde van alles maar kon helaas geen plaatsen winst meer boeken en finishte als vijfde. Wel was dit voldoende om tweede te worden in het dagklassement.

In de training van de grote wielen was het druk op het circuit. Kay de Wolf had het moeilijk om ruimte te vinden om er echt een hele snelle ronde uit te persen. Toch kwam hij uiteindelijk uit op een tweede tijd waarmee hij tevreden terug keerde naar het paddock. Ook Scott zat er met een vijfde tijd goed vooraan bij maar tegenslag was er voor Sem Beijer. Door een valpartij kon hij niet meer in zijn ritme komen en strandde daarom op een vijfentwintigste tijd.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Kay die net geen kopstart wist te pakken maar in de tweede bocht toe sloeg en de leiding in handen nam. Met een goed ritme bouwde hij zijn tempo op en nam iedere ronde meer afstand van zijn achtervolgers. Kay werkte een sterke wedstrijd af en wist de manche met een voorsprong van twaalf seconden winnend af te sluiten. Scott zat er redelijk goed bij na de start maar kon niet lekker in zijn ritme komen en moest genoegen nemen met een achtste plaats. Sem had de moeilijke training volledig van zich afgezet en nadat hij als vijfde was gestart, wist hij de manche op een nette dertiende plaats af te sluiten.

Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit was het in de tweede manche Kay die iedereen zijn wil op wist te leggen. Na een kopstart wist hij tijdens de eerste ronde al een gat te slaan van drie seconden op de tweede man. Ondanks de warmte en het drukke wedstrijdschema van dit weekend, leek Kay niet moe te krijgen en bleef het tempo strak houden. Dit zorgde ervoor dat hij met een voorsprong van 26 seconden de manche als de terechte winnaar af wist te sluiten. Scott was belust op revanche en reed na een goede start een hele sterke wedstrijd. Even liep hij in op de tweede man maar kon het verschil net niet maken en finishte op een goede derde plaats, waarmee hij vijfde werd in het dagklassement. Sem pakte ook in de tweede manche een hele goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Netjes rijdend wist hij zich goed staande te houden en begint zich steeds beter te voelen. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd finishte hij op een mooie tiende plaats.

Aankomend weekend staat de laatste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap Noord/West op het programma in het Duitse Schwedt.