Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in de Oirschot het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen op zijn naam geschreven.

Kay was in de beide manches de sterkste en pakte hierdoor de volle 100 punten. Scott Smulders mocht als derde mee naar het podium. Ook Sem Beijer was op dreef in Oirschot en sloot de dag af als tiende. Ivano van Erp had in de 85cc kleine wielen een moeilijke dag waarin hij niet verder kwam dan de achtste plaats.

Kay de Wolf kende in Oirschot een enorm sterke dag. In de tijdtraining zette hij meteen de toon door de snelste tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche was Kay goed weg bij de start en ging als tweede door de eerste bocht waarna hij al gelijk de aanval in probeerde te zetten om de koppositie over te nemen. Vlak voor het ingaan van de tweede ronde lukte hem dit ook en zo kon hij als nieuwe kopman verder bouwen aan de wedstrijd. Hierna zag niemand Kay nog terug op zijn Eurol gesmeerde KTM en met een ruime voorsprong werd hij als winnaar afgevlagd. Ook in de tweede manche zat hij er goed bij met de start en nu kon hij meteen als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij wist goede rondetijden te rijden en het tempo hoog te houden, hierdoor kon hij zelfs een klein gaatje slaan naar de tweede man. Erg verhit, maar tevreden over zijn rijden kwam hij ook nu weer als winnaar over de streep.

Ook Scott Smulders kende een goede dag in de Brabantse hitte. Na een vierde tijd in de tijdtraining, waar hij zelf niet tevreden mee was, mocht hij een goede plek zoeken aan het starthek. Toen het hek viel liet Scott de Prox koppeling op het goede moment los en dook als vijfde de eerste bocht in. Vrij snel wist hij zich op te werken naar de derde plaats en door zijn hoge tempo kwam hij zelfs steeds dichter in de buurt van de nummer twee. Helaas kwam Scott ten val toen hij net de aansluiting met de tweede man had gevonden en moest daardoor genoegen nemen met een derde plaats. In de tweede manche pakte de KTM-rijder opnieuw een goede start en begon de manche op een tweede plaats. Nadat hij in de eerste tien minuten bij de kopman in het wiel hing, kreeg Scott last van de warmte. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken en kwam opnieuw als derde over de finish.

Sem Beijer hield tijdens de wedstrijd op Hemelvaartsdag rust en stond in Oirschot gebrand aan de start. Op het korte circuit wist Sem in de tijdtraining een keurige tiende tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche kende de Beursfoon KTM-rijder een hele goede start en begon hij op een vijfde plaats aan de wedstrijd. De hele manche was Sem in de gevecht om de zesde plaats totdat hij in de voorlaatste ronde van zijn Hannamax KTM viel. Hierdoor kwam hij niet verder dan de vijftiende plaats. Met een fris Fox pak stond hij later op de dag aan de start voor de tweede manche. Opnieuw zat Sem er goed bij en de hele manche wist hij op een vierde plaats te rijden. De omstandigheden waren zwaar en helaas werd Sem daardoor erg moe en moest hij in de slotfase nog enkele plaatsen inleveren. Moe maar voldaan kwam hij als zevende over de finish, wat zijn beste resultaat van het jaar betekende.

In de 85cc kleine wielen kende Ivano van Erp een moeilijke dag in Oirschot. Tijdens de tijdtraining probeerde hij enkele malen aan te zetten op zijn Beursfoon KTM maar het lukte hem niet om een toptijd neer te zetten. Toch werd de sessie afgesloten op een derde plaats waarmee hij een ideale startplaats uit kon kiezen in de manches. Toen het starthek viel kwam Ivano moeizaam weg en na de eerste ronde kwam hij pas op een tiende plaats door. Ivano had moeite om het juiste ritme te vinden en pas halverwege de manche wist hij de snelle lijnen te vinden. Hierdoor kon hij in de laatste drie ronden nog veel plaatsen goed maken. In de laatste ronde deed hij zelfs nog een aanval op de derde plaats van Giovanni Pruijmboom maar dit mislukte waardoor beide rijders ten val kwamen. Hierbij kwam Ivano onder de motor terecht waarbij hij sportief geholpen werd door de andere rijder om onder zijn motor vandaan te komen. Hierdoor zat er echter niet meer in dan een zevende plaats. In de tweede manche kende Ivano een goede start en na de eerste ronde kwam hij door op de vierde plaats. Helaas ging het rijden opnieuw moeizaam waardoor hij gedurende de manche enkele plaatsen prijs moest geven en wederom als zevende over de finish kwam.

Aankomend weekend staat het Beursfoon KTM team aan de start tijdens de vierde voorronde van het Europees Kampioenschap Jeugd in Mill. Deze wedstrijd word verreden op circuit de Kuilen in het Brabantse Mill.

Daguitslag ONK 85cc in Oirschot:
1 Kay de Wolf 100 Pnt
2 Kay Karssemakers 90 Pnt
3 Scott Smulders 82 Pnt
4 Kjell Verbruggen 74 Pnt
5 Dave Kooiker 73 Pnt
10 Sem Beijer 60 Pnt

Daguitslag ONK 85cc kleine wielen in Oirschot:
1 Kyle van Zutphen 91 Pnt
2 Cas Valk 91 Pnt
3 Elias Auclair 90 Pnt
4 Danny van de Bosse 72 Pnt
5 Baptiste Beernaert 71 Pnt
8 Ivano van Erp 68 Pnt