Het Beursfoon KTM team heeft met Ivano van Erp en Kay de Wolf de vierde selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc/85cc Noord/West in het Finse Mantyharju weten te winnen.

In de 65cc klasse won van Erp beide manches en Kay de Wolf verzekerde zich van de zege in de 85cc klasse met tweemaal een tweede plaats. Ook Scott Smulders wist met een 3-5 in de manches op het podium te eindigen. Sem Beijer kwam in beide manches slecht uit de start maar vocht zich beide keren terug naar een twintigste plaats.

Ivano van Erp liet in de 65cc klasse al op zaterdag zien dat het met zijn snelheid goed zat. Hij was het snelste in de tijdtraining en kwam in de kwalificatieheat helemaal vanaf een 22ste plaats terug naar een tweede positie. Hij had dan wel niet gewonnen maar zijn rondetijden lieten duidelijk zien dat hij voor de zondag absoluut kanshebber was voor de zege.

Voor de manches op zondag werd er een nieuwe Prox koppeling in de machine gezet en dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche als derde aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist al tijdens de eerste ronde door te stoten naar de koppositie. Op zijn Beursfoon KTM machine wist hij iedere ronde verder weg te lopen en zette de volledige eerste manche naar zijn hand. Tussen de manches in werd er een schoon Twin Air filter in de motor gezet en Ivano was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Hij startte op een tweede plaats maar wist binnen een halve ronde door te stoten naar de koppositie. Op zijn Eurol gesmeerde KTM machine legde hij ook in de tweede manche iedereen zijn wil op en pakte dus de dubbel in Finland.

Kay de Wolf, Scott Smulders en Sem Beijer kwamen aan de start in de 85cc klasse. Kay de Wolf wist in zowel de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten en won later op de dag ook de kwalificatieheat. Scott Smulders reed in de kwalificatieheat tegen het starthek aan en kwam tot overmaat van ramp ook nog ten val. Vanaf een laatste plaats kwam hij nog helemaal terug naar voren en wist er een tiende plaats uit te halen. Sem Beijer pakte een goede start en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Echter door een paar foutjes viel hij terug en werd op een eenentwintigste plaats afgevlagd.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Scott die als beste uit de start kwam en het deelnemersveld aanvoerde. In de beginfase wist hij goed stand te houden op de eerste plaats maar door een klein foutje verloor hij twee posities en kwam op een sterke derde plaats over de finish. Kay reageerde bij de start iets te laat en kwam op een zevende plaats door de eerste bocht. In het sterke deelnemersveld kwam hij gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en wist er nog een tweede plaats uit te halen. Sem kwam slecht weg bij de start en begon rond de vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd. Met een goed ritme kwam hij terug naar een achttiende plaats maar door een valpartij in de laatste ronde moest hij nog twee plaatsen prijsgeven en kwam op een twintigste plaats over de finish.

In de tweede manche was het Kay die een hele goede start wist te pakken en gelijk de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Een aantal ronden wist hij stand te houden op de eerste plaats maar werd toen gepasseerd en viel terug naar een tweede positie. Opdat moment wist Kay dat hij aan een tweede plaats voldoende had om dagwinnaar te worden en nam daardoor geen grote risico’s meer. Gecontroleerd rijdend sloot hij de manche af op een tweede plaats en pakte hiermee de dagzege! Scott pakte een goede start maar verloor door een valpartij een aantal posities en kon als negende aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en wist op een vijfde plaats over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde hij op een mooie derde plaats in het dagklassement. Ook in de tweede manche moest Sem Beijer van buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Met constante rondetijden vocht hij zich terug naar een twintigste plaats en werd hiermee ook in het dagklassement twintigste.

Aankomende donderdag zal het Beursfoon KTM team met Kay de Wolf, Scott Smulders en Sem Beijer aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Rhenen.