Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum beide manches weten te winnen.

Dankzij deze dubbelslag heeft Kay de leiding in het klassement nog steviger in handen genomen. Scott Smulders en Sem Beijer kwamen ook in actie in Emmercompascuum en finishten als achtste en negentiende. Op de dag voor de Dutch Masters werd er een wedstrijd om het ONK 85cc kleine wielen verreden, hier wist Ivano van Erp een vierde plaats te behalen.

Afgelopen weekend stond circuit Pottendijk in Emmen compleet in het teken van nationale wedstrijden. Op zaterdag kwam het ONK jeugd klassen aan de start en op zondag was het de beurt aan de Dutch Masters. Zoals altijd had de organiserende vereniging alles weer tot in de puntjes geregeld en werd het een mooi wedstrijdweekend.

Op zaterdag mocht het ONK 85cc kleine wielen aantreden voor hun wedstrijd. Tijdens de training nam Ivano uitgebreid de tijd om het circuit te verkennen en in de tijdtraining betaalde zich dat uit met de snelste tijd. De start van de eerste manche was goed en Ivano stuurde zij door Hannamax geleverde KTM als derde door de eerste bocht. Vrij snel daarna wist hij door te stoten naar de tweede plaats. Helaas verloor hij deze ook weer meteen nadat hij over een wal was geschoten en in de sloot belandde. Gelukkig kon Ivano zijn weg wel vervolgen en kwam als vijfde weer terug op het circuit. Alles werd op alles gezet om nog ver mogelijk terug naar voren te komen. Twee rijders wist hij nog te passeren en sloot de manche af op een derde plaats. Tussen de manches door trok Ivano snel een schoon FOX pak aan en was hij klaar voor de tweede manche. Hier kende hij opnieuw een goede start en zat er met zijn door Eurol gesmeerde KTM meteen weer goed bij. Helaas liep het deze manche allemaal niet zo bij Ivano waardoor hij de snelheid verloor en niet kon rijden zoals iedereen van hem gewend is. Gelukkig hield hij het hoofd koel en probeerde er het beste van te maken. Zijn wilskracht werd beloond met een vijfde plaats.

Tijdens de Dutch Masters op zondag was het de beurt aan Kay, Scott en Sem. In de tijdtraining wist Kay ondanks de drukte op de baan een keer goed aan te zetten, wat hem de tweede trainingstijd opleverde. Vol vertrouwen ging hij naar de start van de eerste manche en kwam meteen goed weg toen het hek viel. Als tweede kwam hij uit de eerste bocht maar daarna nam hij meteen de leiding in handen en reed met een hoog tempo weg bij de rest van het veld. Dit leverde hem uiteindelijk een voorsprong op van zo’n eenentwintig seconden op de nummer twee. In de tweede manche kende Kay een nog betere start en pakte de HGS Holeshot. Echter kwam hij vanaf het begin van de wedstrijd niet echt in zijn ritme, hierdoor kon de tweede man goed volgen waardoor Kay iets meer druk ervaarde dan in de eerste manche. Bij het inhalen van de achterblijvers maakte Kay een klein foutje waardoor hij een ander spoor moest kiezen. Gelukkig herstelde hij zich snel en kon de leiding in handen houden. Op de finish had Kay nog ruim drie seconden voorsprong en dat betekende ook in de tweede manche de overwinning.

Waar Kay het meteen naar zijn zin had op het zandcircuit in Emmen kende teamgenoot Scott Smulders wat moeite om zijn draai goed te vinden. Toch kon Scott enkele malen aanzetten en wist zodoende zijn Beursfoon KTM toch nog naar de achtste tijd te rijden. Toen het starthek s ’middags voor de eerste maal viel zat Scott er slecht bij en moest hierdoor van buiten de top twintig aan zijn wedstrijd beginnen. Ronde voor ronde wist Scott plaatsen goed te maken en dit resulteerde na een sterke inhaalwedstrijd in een elfde plaats. Tussen de manches door werd er een nieuwe Prox koppeling gemonteerd en Scott zat er bij de start meteen een stuk beter bij. Ditmaal wist Smulders binnen de top tien door de eerste bocht te komen. Hierna reed hij een hele constante en vlakke race en werd afgevlagd op de zesde plaats.

Sem Beijer komt de laatste tijd steeds beter in vorm, helaas was dit tijdens de training in Emmen even niet het geval. Het rijden was onzeker en hierdoor kwam hij niet verder dan de vierentwintigste plaats. Toen het starthek viel voor de eerste manche reed Sem bijna tegen het hek aan waardoor hij als zesendertigste aan de wedstrijd moest beginnen. Hierna liet de Beursfoon KTM-rijder zien dat hij de stijgende lijn nog steeds doorzet. Na een hele sterke inhaalwedstrijd werd hij op een twintigste plaats afgevlagd. In de tweede manche kende Sem een redelijke start en begon op een vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd. Ook nu wist hij onder toeziend oog van zijn vader veel plaatsen goed te maken. Dit resulteerde in de tweede manche, na een prima verlopen wedstrijd, in een zeventiende plaats.

De finale van de Dutch Masters is halverwege juli tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Eerst maakt het Beursfoon KTM team zich op voor de derde voorronde van het Europese kampioenschap, welke aankomend weekend wordt verreden in Mäntyharju, Finland.

Daguitslag ONK 85cc kleine wielen in Emmen:
1 Kyle van Zutphen 91 Pnt
2 Cas Valk 90 Pnt
3 Lucas Coenen 86 Pnt
4 Ivano van Erp 77 Pnt
5 Elias Auclair 72 Pnt

Daguitslag Dutch Masters Emmen 85cc:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Kay Karsemakers 44 Pnt
3 Dave Kooiker 36 Pnt
4 Ryan de Beer 36 Pnt
5 Noel Nilsson 31 Pnt