Beursfoon KTM rijders Ivano van Erp en Kay de Wolf hebben bij het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd in Rosmalen beiden hun klasse weten te winnen. nt

Kay deed dit bij de 85cc grote wielen en Ivano won bij de kleine wielen. Daarnaast mocht ook Scott Smulders aan het einde van de dag het podium beklimmen want hij werd derde in de 85cc grote wielen. Ook Sem Beijer kwam in actie bij de grote wielen, hij werd vijftiende.

Het relatief smalle circuit van Rosmalen was goed geprepareerd en de aanwezige rijders maakten er een mooie wedstrijddag van, een dag die succesvol uitpakte voor het Beursfoon KTM team.

Voor Ivano van Erp begon de dag met gemengde gevoelens. De tweede tijd die hij neerzette in de tijdtraining was goed maar helaas kwam Ivano tijdens de training een zware val mee. Hierdoor moest hij ietwat gekneusd en met een blauw oog aan de wedstrijd beginnen. Dit deerde de jonge crosser niet want in de eerste manche vertrok hij als een speer bij de start en wist meteen de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Hierna zagen de andere rijders hem niet meer terug en wist hij als winnaar over de finish te komen.

Ook in de tweede manche was het Ivano die met zijn door Eurol gesmeerde KTM de beste start pakte. Hierna wist Ivano onder toeziend oog van onze sponsoren Henri Groothuis van HGS en Han van den Oord van Hannamax onbedreigd naar de overwinning te rijden.

Kay de Wolf liet meteen zien dat het met de snelheid goed zat op het circuit van Rosmalen. Vrij snel wist hij een scherpe tijd neer te zetten in de training waarmee hij de snelste rijder was in de grote wielen klassen. In de eerste manche wist Kay meteen kopstart te pakken en wist de leiding de hele manche vol te houden. De concurrentie keek de hele manche tegen de achterkant van Kay zijn Fox kleding aan. Echter kreeg hij in de laatste ronde te maken met een achterblijver, hierdoor verloor hij net de koppositie en werd hij ietwat teleurgesteld op een tweede plaats afgevlagd.

De tegenslag van in de eerste manche gaf Kay extra motivatie om in de tweede manche de overwinning wel binnen te slepen. Opnieuw pakte de Beursfoon KTM-rijder een goede start en wist na een mooi gevecht met naamgenoot Kay Karssemakers de leiding te pakken. Hij hield het tempo strak tot aan de finish en wist de manche winnend af te sluiten. Met een 2-1 in de manches trok Kay ook de dagzege naar zich toe.

Scott Smulders zat in de tweede groep van de tijdtraining, lange tijd was hij de snelste in zijn groep tot er toch nog één andere rijder onder dook. Hierdoor mocht Scott keurig als derde oprijden naar het starthek in de beide manches. In de eerste manche pakte Scott een goede start en dook hij als derde de eerste bocht in. Lange tijd reed Scott bij de koplopers aan het wiel maar door een paar kleine foutjes met achterblijvers moest hij een klein gaatje laten vallen. In de rest van de manche heeft hij zijn eigen wedstrijd gereden en wist hij keurig als derde over de finish te komen.

Ook in de tweede manche liet Scott zijn Prox koppeling op het juiste moment opkomen en kende hij opnieuw een goede start. Hierdoor kon hij weer als derde aan de wedstrijd beginnen. Helaas maakte de Beursfoon KTM-rijder snel een foutje waardoor hij een plaats verloor. Hierna probeerde Scott deze plaats de hele manche terug te winnen. Echter in het heetst van de strijd raakten beide rijders elkaar in de laatste en dit had tot gevolg dat beide rijders buiten de baan terecht kwamen. Gelukkig kon Scott zijn weg snel vervolgen en kwam hij als vijfde over de finish. Dit betekende een derde plaats in het dagklassement.

Sem Beijer heeft nog steeds de stijgende lijn te pakken. In de tijdtraining liet hij zien dat zijn snelheid goed is en zette hij een keurige tiende tijd op de klokken. Hierdoor wist Sem zich verzekerd van een goede plaats achter het starthek. Helaas kende Sem in de eerste manche een slechte start waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Sem begon op zijn Hannamax KTM aan een sterke inhaalwedstrijd en wist zich terug te knokken naar de negentiende plaats.

In de tweede manche kende Sem juist een hele goede start. Hierdoor begon de Beursfoon-rijder op een vijfde plaats aan de wedstrijd. Helaas maakte hij vrij wel meteen een fout waardoor hij terug zakte naar de achttiende plaats. Opnieuw gaf Sem niet op en knokte zich terug naar de vijftiende plaats. Een 19-14 in de manches bracht hem een vijftiende plaats in de daguitslag.

De volgende wedstrijd voor het Beursfoon KTM team is aankomend weekend in Emmen. Op zaterdag komt Ivano aan de start bij het ONK 85cc kleine wielen en op zondag komen Kay, Scott en Sem in actie bij de derde Dutch Masters of Motocross op het circuit van Emmen.

ONK 85cc kleine wielen Rosmalen1 Ivano van Erp 100 Pnt2 Cas Valk 90 Pnt3 Lucas Coenen 79 Pnt4 Danny vd Bosse 74 Pnt5 Kyro Grispen 74 Pnt ONK 85cc grote wielen Rosmalen1 Kay de Wolf 95 Pnt2 Kay Karssemakers 95 Pnt3 Scott Smulders 77 Pnt4 Kjel Verbruggen 76 Pnt5 Stef Nesselaar 75 Pnt15 Sem Beijer 50 P