In het Groningse Veendam heeft het Beursfoon KTM team in het Nederlands Kampioenschap Jeugd wedstrijd aldaar twee podiumplaatsen in de wacht weten te slepen. Ivano van Erp werd tweede in de 85cc kleine wielen en Kay de Wolf won bij de 85cc grote wielen. Ook Scott Smulders en Sem Beijer deden alles wat ze konden om zo hoog mogelijk te scoren en dit resulteerde in een vijfde plaats voor Scott en een eenentwintigste positie voor Sem.

De organisatie had het circuit uitstekend geprepareerd en ook de weersomstandigheden zaten mee. Ivano van Erp liet tijdens de training zien dat hij de weg goed kon vinden op het technische circuit en zette op zijn Hannamax KTM de snelste tijd op de klokken in de 85cc kleine wielen. Hierdoor kon hij een goede plek zoeken achter het starthek en deze benutte hij goed uit in de eerste manche. Toen het hek viel was Ivano scherp weg en pakte op zijn Eurol gesmeerde KTM de holeshot. Ivano reed de hele manche strak rond over het circuit en leek af te stevenen op de overwinning. Echter ging het in de laatste bocht mis met een achterblijver waardoor Ivano ten val kwam. Zijn motor stond na de vol op de kop en hierdoor kostte het Ivano veel tijd en kwam hij als vijfde over de finish.

In de pauze werd de Beursfoon KTM gerepareerd en de complete HGS uitlaat vervangen voor een nieuwe. Ook moest Ivano kort behandeld worden aan een pijnlijke schouder die hij opliep bij de val zodat hij in de tweede manche weer met frisse moed van start kon gaan. De start van de tweede manche was opnieuw goed en Ivano stuurde zijn 2 Fast geprepareerde KTM als tweede de bocht in achter Cas Valk. Ook nu liet Ivano zien dat hij de goede snelheid had en stuurde zijn KTM machine goed over het circuit. Met nog twee ronden te gaan zette Ivano de aanval in op leider Cas Valk en wist de manche winnend af te sluiten, goed voor een tweede plaats in de daguitslag.

In de 85cc grote wielen waren eenenveertig rijders afgereisd naar het Groninger circuit met Kay de Wolf als klassementsleider. In de tijdtraining liet Kay meteen van zich horen door de snelste tijd op de klokken te zetten, een tijd die zo scherp was dat de concurrentie op een kleine twee seconden volgde.

In de eerste manche was Kay zijn start iets minder en moest hij rond de zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Na de eerste ronde kwam Kay al door op een vierde plaats en wist daarna al snel bij de kopman in het wiel te komen. Na even te hebben afgewacht wist hij deze ook te passeren. Met nog drie ronden te gaan wist de nummer twee in de wedstrijd Kay weer in te halen en werd het een nek aan nek race. Kay moest diep gaan en dit koste hem veel energie waar hij naarmate de wedstrijd vorderde last van ondervond. Hierdoor ontstond er een klein gaatje tussen Kay en kopman Kay Karssemakers. Maar Kay bleef knokken en door zijn vechtlust en doorzettingsvermogen wist hij met het ingaan van de laatste twee bochten toch weer in het achterwiel van de koploper te komen. Met een uiterste inspanning wist Kay in de allerlaatste bocht toch de kop nog weer over te nemen en kwam hij als winnaar over de finish.

In de tweede manche zat Kay er met de start beter bij en kwam als vijfde door de eerste bocht. Bij de eerste doorkomst was de KTM-rijder al opgeklommen naar de tweede plaats. Dit was voor Kay nog niet het eindstation want meteen een ronde later nam hij de leiding over. Nadat Kay Karssemakers de kop nog even overnam was het Kay die op het eind van de manche orde op zaken stelde en als winnaar over de finish kwam.

Kay is momenteel de leider in het ONK 85cc, met een verschil van zevenentwintig punten op de nummer twee.

Scott Smulders kende een moeizamer begin van zijn ONK wedstrijd. In de tijdtraining ging het rijden niet echt naar zijn zin en kon hij geen ruimte vinden om een ronde vol aan te zetten. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een vijfde trainingstijd.

In de eerste manche kende de door Prox gesponsorde rijder een goede start en kwam als vierde door de eerste bocht. Helaas verloor hij in de eerste ronde een plaats waardoor hij op de vijfde plaats terecht kwam. Gelukkig vond Scott daarna het goede ritme en ging het rijden ook meteen een stuk makkelijker. Hierdoor kon hij van de vijfde plaats doorschuiven naar de derde positie met zicht op de koplopers. Echter kwam de Beursfoon KTM-rijder in de laatste ronde in aanraking met een achterblijver waardoor hij ten val kwam. Scott probeerde snel zijn motor op te pakken maar verloor hierbij wel een aantal kostbare plaatsen en kwam als negende over de finish. “Ik ben erg ontevreden over de negende plaats maar gelukkig ging het rijden wel goed. Dit is een positief punt,” aldus Scott.

In de twee manche kende Scott een nog betere start en kwam hij als tweede de eerste bocht uit. Hierna moest hij een plaatsje prijsgeven maar bleef vlak achter de twee koplopers. Helaas kreeg Scott toen opnieuw problemen met de achterblijvers waardoor hij veel tijd verloor. Dit had tot gevolg dat hij zijn derde plaats verloor en als vierde over de finish kwam. “Over het rijden ben ik heel tevreden, maar ik weet ook echt waar ik aan moet gaan werken, de achterblijvers. Hier gaan we de komende weken hard aan werken,” aldus Scott.

Ook Sem Beijer kende een positief begin van de dag. Ondanks de enorme drukte op de baan wist hij een paar keer goed aan te zetten. Dit leverde hem een negentiende plaats op en dus een redelijk goede plek aan het starthek.

Toen de rijders voor de eerste keer van start gingen zat Sem er meteen goed bij. Zijn Eurol gesmeerde KTM kwam als twaalfde uit de eerste bocht en kon het hoge tempo goed bijhouden. Sem kon zelfs nog even doorstoten naar de tiende plaats maar helaas raakte hij deze positie na een klein foutje ook weer kwijt. Hierna wist de Beursfoon KTM-rijder de wedstrijd op een gecontroleerde manier uit te rijden en kwam als twaalfde over de finish. Dit betekende voor Sem zijn beste uitslag dit seizoen.

Ook in de tweede manche kwam Sem perfect over het starthek en dook als vijfde de eerste bocht in. Helaas kwam er een rijder voor hem ten val waardoor Sem hard in de remmen moest knijpen en zijn weg pas als achtendertigste kon vervolgen. Fanatiek ging hij in de achtervolging en wist met de juiste snelheid veel plaatsen goed te maken. Hierdoor reed hij lange tijd op de twintigste plaats. Echter met nog twee ronden te gaan reed hij zijn voorband stuk op een steen en werd gedwongen het tempo te laten zakken. Hierdoor zat er niet meer in dan een zesentwintigste plaats.
Het team zal deze week verder gaan testen en trainen om zich klaar te maken voor de volgende ONK race in Rosmalen. Deze wedstrijd wordt aanstaande zondag verreden!

Daguitslag ONK 85cc Kleine wielen Veendam:
1 Cas Valk 95 Pnt
2 Ivano van Erp 86 Pnt
3 Kyle van Zutphen 86 Pnt
4 Danny vd Bosse 79 Pnt
5 Lucas Coenen 73 Pnt

Daguitslag ONK 85cc Grote wielen Veendam:
1 Kay de Wolf 100 Pnt
2 Kay Karssemakers 90 Pnt
3 Dave Kooiker 77 Pnt
4 Sem de Lange 77 Pnt
5 Scott Smulders 70 Pnt
21 Sem Beijer 44 Pnt