Er heeft zich voor het Beursfoon KTM team een unieke gebeurtenis voorgedaan. Tijdens de tweede selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap Jeugd in Kolding, Denemarken zijn alle drie de EK-rijders er in geslaagd om een podiumplaats in de wacht te slepen. Ivano van Erp (65cc) en Kay de Wolf (85cc) wonnen de wedstrijd en Scott Smulders finishte als tweede in de 85cc klasse.

Door de vele regen die er viel in de aanloop op de wedstrijd, en de nog te verwachten regen, werd er besloten om op zaterdag niet te rijden. Op zondag kregen de rijders twee ronden vrije training met vervolgens dertig minuten tijdtraining.

In de 65cc klasse wist Ivano van Erp na twee snelle ronden de snelste tijd neer te zetten in de tijdtraining en veroverde de pole position. In de beide manches wist hij zijn Hannamax KTM machine als eerste door de eerste bocht te sturen en werkte zowel in de eerste als de tweede manche een puike wedstrijd af. Hij was duidelijk een maatje te sterk voor de concurrentie en wist beide manches naar zijn hand te zetten.

Door de grote opkomst in de 85cc klasse werd er in twee groepen getraind. Zowel Kay als Scott wisten al snel een goede tijd te realiseren, wat realiseerde in de snelste tijd voor Kay en een tweede tijd voor Scott.

In de eerste manche liet Scott zijn Prox koppeling op het juiste moment los en dook als derde de eerste bocht in. Kay zat er minder goed bij na de start en kwam pas op een negende plaats uit de eerste ronde. Scott vocht de hele wedstrijd om de tweede plaats en sloeg in de laatste ronde toe. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd wist hij op zijn Eurol gesmeerde KTM machine op een tweede plaats over de finish te komen. Kay had het moeilijk om op het modderige circuit, dat op veel plaatsen uit slechts 1 lijn bestond, naar voren te komen. Ondanks dit bleef hij hier rustig onder en bleef knokken tot aan de finish. Dit resulteerde uiteindelijk in een vijfde plaats waarmee hij zijn kansen op een podiumplaats open hield.

Geconcentreerd stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Beide rijders kwamen goed weg bij de start en doken als eerste en tweede de eerste bocht in. Het was Kay de Wolf die de leiding nam en na een aantal ronden een klein gaatje had geslagen. Scott kon hem lang goed volgen maar door een aantal kleine foutjes verloor hij gedurende de wedstrijd een aantal posities en finishte op een zesde plaats. Kay reed gecontroleerd aan de leiding en hield de tweede man op afstand. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij de manche te winnen en pakte hiermee alsnog de eindzege. Scott Smulders werd met een 2-6 in de manches tweede in het dagklassement.

Het Beursfoon KTM team heeft nu een aantal weken rust, als het gaat om de wedstrijden om het Europees Kampioenschap en zal zich nu gaan voorbereiden op de derde selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap op 20 en 21 mei verreden in Finland.