Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft op zondag in Harfsen de tweede wedstrijd van de Dutch Masters 85cc gewonnen. Kay reed twee sterke manches en pakte het maximaal aantal punten. Ook Scott Smulders deed het netjes met een vijfde plaats en Sem Beijer finishte als zesentwintigste. Op zaterdag wist Ivano van Erp tweede te worden in het ONK 85cc kleine wielen.

De HAMAC in Harfsen had er alles gedaan om de tweede wedstrijd van de Dutch Masters succesvol te laten verlopen. En dat was ze gelukt, het circuit lag er perfect bij en veel toeschouwers stonden langs het circuit om te zien wie er het beste uit de voeten kwam op circuit ’t Peppelenbos.

In de tijdtraining zat Kay de Wolf er meteen goed bij. Met een goede ronde zette hij op zijn Hannamax KTM een tweede tijd op de klokken. Dit gaf veel vertrouwen voor de eerste manche. Toen het hek viel greep Kay meteen de holeshot en wist na een aantal ronden weg te rijden bij de rest van het veld. Bij het vallen van de vlag was het dan ook Kay die met een zo goed als schoon Fox shirt en een voorsprong van negentien seconden als winnaar over de finish kwam. De tweede manche werd eigenlijk een kopie van de eerste manche. Bij het vallen van het starthek nam de Wolf kopstart en voerde opnieuw een one men show op. Met een voorsprong van ruim dertien seconden wist hij ook deze manche naar zich toe te trekken. Met deze dubbele manchezege heeft hij de leiding in het kampioenschap in handen weten te nemen en heeft een voorsprong van elf punten op de tweede man.

Teamgenoot Scott Smulders kende ook een goede training in Harfsen. Met een achterstand van 1.9 seconde op de snelste man wist hij een vijfde tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche kende Scott een redelijke start en begon op een achtste plaats aan de wedstrijd. Hierna wist hij met een goed tempo naar voren te komen en halverwege de wedstrijd bezette hij de vierde plaats. Helaas maakte hij daarna een foutje en kwam als vijfde over de finish. In de tweede manche zat hij er opnieuw goed bij met start en stuurde zijn Eurol gesmeerde KTM als derde de eerste bocht in. Na enkele ronden wist hij de tweede plaats over te nemen en kende de rest van de manche een spannend gevecht voor de plaatsen twee tot en met vijf. Het werd stuivertje wisselen en uiteindelijk kwam Scott als vierde over de finish. Dit betekende een vijfde plaats in het dagklassement en dit is ook de positie waarop hij in de tussenstand staat.

Na een moeizaam begin van het seizoen door het virus komt Sem Beijer steeds beter in zijn doen. Dit was te zien in de tijdtraining waarin hij een keurige twintigste plaats noteerde. Bij de start van de eerste manche zat Sem er meteen goed bij op zijn Beursfoon KTM en hij dook als vijfde de eerste bocht in. Helaas was Sem enigszins nerveus waardoor hij wat foutjes maakte en uiteindelijke als vijfentwintigste over de finish kwam. In de tweede manche zat Sem erop nieuw redelijk bij en begon hij rond de achttiende plaats aan zijn wedstrijd. Hierna reed hij een hele stabiele wedstrijd met goede constante rondetijden. Dit leverde hem een twintigste plaats op en dit zorgde voor een zesentwintigste plaats in het dagklassement.

Op zaterdag mocht Ivano van Erp al aantreden tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Heerde. In de tijdtraining liet Ivano meteen zien dat het met de snelheid goed zat op het mooie zandcircuit en wist met zijn Beursfoon KTM een tweede tijd te noteren. Omdat Ivano nog niet helemaal tevreden was over de vering werd er voor de eerste manche nog snel een aanpassing gedaan door Tonnie van Reiger Suspension. Dit zorgde voor vertrouwen en met een goed gevoel bereidde hij zich dan ook voor op de eerste manche. Ivano pakte hij een hele goede start en pakte met zijn Eurol gesmeerde KTM de holeshot. In de beginfase sloeg hij een gat van negen seconden maar helaas kwam van Erp daarna ten val en zakte terug naar de zesde plaats. Met nog drie ronden te gaan knokte hij zich nog terug naar een welverdiende vierde plaats.

Tussen de manches door werd er nog een nieuwe PROX koppeling gemonteerd en ook een schoon Twin Air filter in de KTM machine gezet. De start was opnieuw goed en Ivano stuurde zijn motor als tweede door de eerste bocht. Het circuit was ondertussen heel zwaar geworden en door hard te werken wist hij zijn tweede plaats in handen te houden. Ivano kwam zelfs nog in de buurt van de kopman maar helaas kon hij deze niet meer passeren waardoor hij op een tweede plaats werd afgevlagd.

Het Beursfoon KTM team gaat zich nu voorbereiden op de tweede EMX65 en EMX85, welke aankomend weekend wordt verreden in het Deense Kolding.