Het Beursfoon KTM team heeft in de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap Jeugd in Naestveld, Denemarken twee podiumplaatsen weten te behalen. In de EMX65 wist Ivano van Erp een manche te winnen en werd derde in het dagklassement. Ook in de EMX85cc was het team met Kay de Wolf en Scott Smulders sterk vertegenwoordigd en dit resulteerde in een derde plaats voor Kay de Wolf en een twaalfde plaats voor Scott Smulders.

Na de eerste serie ONK’s en de opener van de Dutch Masters of Motocross stond dit weekend de eerste wedstrijd voor het Europees Kampioenschap op het programma. De wedstrijd in Naestveld telt als een selectiewedstrijd waarbij Europa is opgedeeld in vier regio’s en waarvan de beste rijders plaatsen zich kwalificeren voor de finale in het Tsjechische Loket. In de EMX65 waren 32 rijders aangemeld voor deze Regio Noord/West wedstrijd.

Ivano van Erp begon zeer sterk aan het weekend met de snelste tijd in de vrije training, gevolgd door een tweede plaats in de tijdtraining. Vervolgens wist Ivano op zijn Hannamax KTM de kwalificatieheat te winnen, waarmee hij zich verzekerde van de beste plek achter het starthek op zondag. In de eerste manche kende Ivano een uitstekende start en pakte snel de leiding. Hij reed strak en wist de koppositie netjes in handen te houden. Het hoofd werd koel gehouden tot in de slotfase en dit zorgde ervoor dat hij de manche winnend af wist te sluiten.

In de tweede manche kende Ivano helaas een mindere start en moest hij van achter uit het veld naar voren komen. Door een hoog tempo te rijden wist hij veel plaatsen goed te maken maar meer dan een achtste plaats zat er niet meer in. In het dagklassement betekende dit een derde plaats en een goed begin van zijn Europese seizoen.

In de EMX85 waren 62 rijders aangemeld voor de wedstrijd waarvan er op zondag 40 mochten starten. Scott Smulders was ingedeeld in de A groep. Tijdens de vrije training was de baan nog erg modderig. Hierin kwam hij tot een twaalfde tijd maar in de tijdtraining zat Scott er een stuk beter bij en kwam hij tot een vierde tijd in zijn groep. Met een goed gevoel bereidde hij zich voor op de kwalificatieheat. Hij pakte een geweldige start en wist na een sterk gereden wedstrijd op een derde plaats te finishen. Op zondag stonden de beide manches op het programma. In de eerste manche had de Beursfoon KTM-rijder last van zenuwen maar wist toch een redelijke start te pakken. De hele wedstrijd had hij een goed tempo in handen en wist de manche af te sluiten op een elfde plaats.

De start van de tweede manche was minder goed maar omdat hij netjes naar voren wist te rijden sleepte hij er nog een keurige vijftiende plaats uit en werd hiermee twaalfde in het dagklassement.

Kay de Wolf was voor de trainingen ingedeeld in groep B en koos er voor om in de vrije training eerst de baan te verkennen om vervolgens aan te zetten en een tweede tijd op de klokken te zetten. In de tijdtraining was Kay de snelste en was hiermee net iets sneller dan zijn maatje Rasmus Pedersen die tweede werd. In de kwalificatieheat kwam Kay niet geweldig van zijn plaats bij de start en moest vanaf een veertiende plaats terug naar voren zien te komen. Door netjes en sterk te rijden kwam Kay goed terug naar voren en wist er een derde plaats uit te slepen.

Gebrand op een goede start stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Hij zat er goed vooraan bij en wist gedurende de wedstrijd de spanning van zich af te rijden en op een nette vierde plaats over de finish te komen. In de tweede manche pakte Kay opnieuw een goede start en kon zich gedurende de wedstrijd opnieuw in de voorste gelederen handhaven. Dit leverde hem wederom een vierde plaats op, net achter zijn maatje Rasmus Pedersen. Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde de Wolf in het dagklassement op een derde plaats.

Daguitslag EMX65cc:
1. Mads Fredsøe
2. Matej Skorepa
3. Ivano van Erp
4. Nicolai Skovbjerg
5. Lucas Coenen

Daguitslag EMX85:
1. Jett Lawrence
2. Magnus Smith
3. Kay de Wolf
4. Rasmus Pedersen
12. Scott Smulders