Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft zondag in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 85cc in Oss een manche weten te winnen.

In de eerste manche wist Kay de overwinning te pakken en in de tweede manche werd hij zevende. Hierdoor kwam hij in het dagklassement uit op een derde plaats. Teamgenoot Scott Smulders werd met een tiende en een vijfde plaats zevende en Sem Beijer sloot de dag af op achtentwintigste plaats.

De wedstrijd in Oss werd verreden onder zeer goede omstandigheden en dit zorgde ervoor dat het mooie circuit vol stond met mensen. In de tijdtraining waren de Beursfoon KTM-rijders meteen voorin te vinden. Kay de Wolf had meteen de juiste lijnen te pakken en kwam slechts 0.5 seconde tekort op de snelste tijd en sloot de training af als tweede. Achter Kay was het Scott Smulders die zijn door Wiseco gesponsorde KTM naar een derde tijd stuurde. Ook Sem Beijer wist zich te plaatsen voor de wedstrijd, nadat hij de baan eerst rustig had verkent zette hij een tweeëntwintigste tijd op de klokken.

In de eerste manche was het Kay de Wolf die kopstart pakte en hiermee de Holeshot Award won. Deze werd aangeboden door onze trouwe sponsor HGS. De Wolf nam meteen een grote voorsprong op de rest van het veld en deze zagen hem pas na de finish weer terug. Ook Scott Smulders kende een redelijke start en zat meteen binnen de top 10. Met een goed ritme wist hij al snel enkele plaatsen goed te maken maar kwam helaas op plaats vijf rijdend en nog twee ronden te gaan ten val. Hierdoor verloor hij enkele plaatsen en werd tiende. Sem Beijer was erg nerveus voor zijn eerste grote Dutch Masters waardoor zijn start niet goed was. Daarnaast maakte hij in de eerste paar ronden teveel foutjes. Hierna gleed de spanning van hem af en wist hij zich nog op te werken naar een vijfentwintigste plaats.

De start van de tweede manche was een compleet Beursfoon KTM feestje. Het was Sem die met zijn Eurol gesmeerde KTM kopstart nam, gevolgd door Scott en Kay. Helaas waren Sem en Kay in één van de afdalingen te gebrand om de volgende bocht snel door te komen waardoor ze elkaar raakten en ten val kwamen. Dit koste beide rijders veel tijd en moesten van achter uit het veld terug naar voren zien te komen. Scott Smulders wist wel ongeschonden door de eerste ronde te komen en streed de hele manche in een grote kopgroep. Het werd een hele spannende manche die Smulders een vijfde plaats opleverde. Ondertussen waren Kay en Sem bezig aan een inhaalwedstrijd, eerst genoemde wist elke ronde enkele plaatsen goed te maken en dit leverde bij het vallen van de vlag een zevende plaats op. Sem Beijer maakte ook nog een groot aantal plaatsen goed en wist zijn Hannamax KTM op een achtentwintigste plaats over de finish te sturen.

In de daguitslag betekende dit dat Kay de Wolf als derde in een mooi schoon Fox shirt het podium op mocht klimmen. Scott Smulders werd met zijn tiende en vijfde plaats zevende in de daguitslag en Sem Beijer werd achtentwintigste totaal.

De kop is eraf wat betreft de Dutch Masters en de volgende wedstrijd uit een reeks van vier is over twee weken in het Gelderse Harfsen. Maar voor het zover is reist het Beursfoon KTM team aankomend weekend af naar Denemarken voor de eerste wedstrijd meetellend om het Europees Kampioenschap.

Daguitslag Dutch Masters 85cc Oss:
1 Nikita Kucherov 42 Pnt
2 Ryan de Beer 41 Pnt
3 Kay de Wolf 39 Pnt
4 Noel Nilsson 38 Pnt
7 Scott Smulders 27 Pnt
28 Sem Beijer 2 Pnt