Het Beursfoon KTM team kwam het afgelopen weekend op twee verschillende locaties in actie. De 65cc kleine wielen reed in Varsseveld en de 85cc grote wielen streden om de ONK punten in het Zeeuwse Axel. Door de vele regenval wisten alle rijders dat ze zware wedstrijddagen tegemoet zouden gaan. Dit deerde de rijders niet en ze gingen er dan ook vol tegenaan en wisten uiteindelijk drie podiumplaatsen in de wacht te slepen.

Ivano van Erp trapte op zaterdag het wedstrijdweekend af in Varsseveld. Door de regen was vooral het open stuk van de baan zeer modderig geworden maar hier ondervond van Erp tijdens de tijdtraining weinig hinder van. Hij stuurde zijn Eurol gesmeerde KTM machine strak over het circuit en wist hiermee een tweede tijd op de klokken te zetten.
De start van de eerste manche was goed en Ivano stuurde zijn Hannamax KTM machine als derde door de eerste bocht. Na een paar ronden wist hij de leiding over te nemen maar maakte helaas kort daarna een foutje waardoor hij terug viel naar een derde plaats. Met nog twee ronden te gaan gaf Ivano nog één keer alles en knokte zich nog terug naar de tweede plaats, die hij tot aan het eind aan toe vast wist te houden. Tijdens de pauze heeft Reiger Suspension nog een kleine aanpassing gedaan aan de vering en daarna trok Ivano nog snel een nieuw Fox pak aan om weer helemaal fris achter het starthek te verschijnen. De start van de tweede manche was heel goed en Ivano nam meteen de leiding in handen. Zes ronden hield hij stand op de eerste plaats. Het circuit was verraderlijk glad maar Ivano zat in een lekker ritme en wist Cas Valk lange tijd achter zich te houden. In de slotfase moest hij toch zijn meerdere erkennen en finishte als tweede. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats. Ivano zal zich nu gaan voorbereiden op de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc in Denemarken, een wedstrijd die in het eerste weekend van april op het programma staat.

Op zondag kwamen de jongens van de 85cc grote wielen in actie in het Zeeuwse Axel. Door de vele regen was de baan loodzwaar en in verband met de vele aanmeldingen werd er opnieuw getraind in twee groepen.
Scott Smulders zat in de tweede groep en kon enkele goede rondetijden neer zetten, wat hem een keurige tweede tijd opleverde. In het begin van de eerste manche was de baan in Axel al redelijk zwaar geworden en dit betekende dat Scott flink aan de bak moest. Met de start zat de Beursfoon KTM-rijder er goed bij en na een goed verlopen eerste ronde kwam hij als achtste door. Hierna begon hij aan zijn opmars en werkte zich al vrij snel op naar een zesde plaats. Hierna ging hij meerdere malen in gevecht om de vijfde plaats, alleen slaagde hij er niet in om deze over te nemen waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde positie.
In de tweede manche was de baan nog zwaarder geworden met veel diepe knippen en sporen. De start van Scott was goed en hij wist de eerste ronde als derde door te komen. Helaas maakte hij in het begin een foutje waardoor hij terug viel naar de achtste plaats. Het rijden ging goed bij Smulders en hierdoor kon hij zich herpakken en toch weer terug vechten naar een mooie vijfde plaats.
Aan het eind van de dag betekende dit een vijfde plaats en hiermee pakte hij zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

Sem Beijer kwam in zijn groep tot een vijftiende tijd, het rijden ging goed en daardoor was hij tevreden over zijn training. In de eerste manche zat Sem er met de start meteen goed bij op zijn Hannamax KTM en hij dook als derde de eerste bocht in. Hierna lag het enorm hoge tempo net iets te hoog waardoor Sem wat foutjes begon te maken en verschillende plaatsen prijs moest geven. Sem bleef knokken voor wat hij waard was maar meer dan een vijfentwintigste plaats zat er in de eerste manche niet in.

In de tweede manche nam de Beursfoon KTM-rijder een slechte start en moest hij zijn wedstrijd beginnen op een vijfendertigste plaats. Hierna kon hij een goed tempo oppakken en wist dit de hele manche vast te houden. Sem knokte zich nog terug naar een vijfentwintigste plaats, goed voor een eenentwintigste plaats in het dagklassement. Verder is er nog goed nieuws voor Sem, de afgelopen weken heeft hij niet veel kunnen trainen en daardoor gaat het rijden moeizaam en is hij snel moe, maar afgelopen week heeft hij groen licht gekregen van de dokters en mag hij het trainen weer oppakken.

De derde man die in de prachtige Fox kleding aan de start verscheen was Kay de Wolf. In de tijdtraining was hij ingedeeld in de eerste groep en daar wist hij de snelste tijd neer te zetten.
In de eerste manche kende hij een redelijke start en kon zich gedurende de wedstrijd goed naar voren rijden. Dit resulteerde voor Kay in een keurige tweede plaats. Toen het hek later op de middag voor de tweede maal viel, lag de Wolf op zijn Eurol gesmeerde KTM lange tijd op een tweede plaats. Helaas maakte hij in de laatste ronde een foutje waardoor hij een plaats moest inleveren en genoegen moest nemen met een derde plaats. In de daguitslag betekende dit een tweede plaats voor de crosser uit Eersel.
Nu is de blik vooruit voor het Beursfoon KTM team dat aanstaande zondag aan de start zal komen in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.