Het Beursfoon KTM team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd in Mill twee overwinningen weten te boeken. Ivano van Erp pakte zijn eerste zege uit zijn carriere bij de 85cc kleine wielen en Kay de Wolf ging er met de winst vandoor in de 85cc grote wielen. Ook Scott Smulders reed sterk en wist tweede te worden in de eerste manche. Helaas gooide een valpartij in de tweede manche roet in het eten en zag hij een podiumplaats in rook op gaan. Sem Beijer reed een ijzersterke eerste manche en wist met een achttiende plaats in de top twintig te finishen. In de tweede manche werd hij na een valpartij vijfentwintigste!

Het circuit de Kuilen lag er ondanks het slechte weer in de week ervoor goed in en opnieuw kwamen er veel rijders aan de start. Ivano van Erp debuteerde bij de 85cc kleine wielen en Sem Beijer, Scott Smulders en Kay de Wolf kwamen aan de start bij de grote wielen.

Na de titel in de 65cc hoge wielen heeft Ivano van Erp de overstap gemaakt naar de 85cc kleine wielen en hij stond te popelen om aan zijn seizoen te beginnen. In de tijdtraining liet hij met een vierde tijd meteen van zich horen. In de eerste manche kwam Ivano vol vertrouwen aan de start en wist hij met zijn door Eurol gesmeerde KTM meteen kopstart te pakken. Hierna was hij niet meer te achterhalen en wist zo zijn eerste manche meteen in winst om te zetten.

In de tweede manche zat van Erp er bij de start weer goed bij. Helaas maakte hij in het begin van de manche een fout en moest hij de achtervolging in zetten. Dit leverde een keurige vierde plaats op waarmee hij alsnog de dagwinst pakte.

In het ONK 85cc grote wielen was het Beursfoon KTM team sterk vertegenwoordigt met drie rijders. De opkomst was wederom groot en met 65 ingeschreven rijders werd er opnieuw getraind in twee groepen. Sem Beijer zat in de tweede groep en kwam hier tot een zestiende tijd. In de eerste manche kende hij een matige start en moest aan een inhaalrace beginnen. Dit deed hij ijzersterk en kwam van de tweeëndertigste plaats terug naar de achttiende positie.

In de tweede manche was zijn start iets beter en dit gaf hem een betere uitgangspositie. Helaas kwam hij in deze manche ten val en moest hij opnieuw de achtervolging inzetten. Dit keer lukte het om nog van plek dertig naar vijfentwintig terug te komen. Deze twee resultaten leverden hem een eenentwintigste plaats op in het dagklassement.

In de tweede trainingsgroep had Sem gezelschap van teamgenoot Scott Smulders. Scott zette verschillende snelle tijden op de klokken en kwam uit op een vierde tijd. Over het rijden was Scott nog niet tevreden, dit kwam mede omdat hij nog erg moest wennen aan zijn nieuwe wedstrijdmotor. Ondanks dit was de vierde tijd ruim voldoende voor kwalificatie voor de A groep.

In de eerste manche kwam Scott redelijk goed weg bij de start en kon in de top 10 aan de wedstrijd beginnen. Ronde bij ronde kwam Smulders naar voren en dit resulteerde in een mooie tweede plaats. “Het rijden ging gedurende de manche steeds beter en dus ben ik hier zeker wel tevreden mee,” aldus Scott.

Toen het hek voor de tweede keer viel zat Scott er nog iets beter bij en begon de wedstrijd op een zevende plaats. Hierna reed Smulders op een zeer nette manier naar voren en zo belandde hij op een vierde plaats. “Toen ik de nummer drie in beeld had, ging het fout op een tafelbult” Scott vervolgt “ik lifte de motor tegen de bult aan, alleen kwamen er twee sporen bij elkaar uit en ik zat in beiden. Dit had een valpartij tot gevolg waarbij ik met mijn knie tegen het stuur aan kwam.” Toen het Scott moeizaam lukte om op te staan besloot hij om te proberen de finish te halen. Ondanks de pijn lukte dit maar helaas zat er niet meer in dan een zesendertigste plaats. “Totaal een zeventiende plaats, waar ik best teleurgesteld over ben. Er had een mooie uitslag ingezeten maar die val zette er een dikke streep door. De volgende keer dan maar weer,” besluit Scott.

Laatste troef van het team was Kay de Wolf. Hij mocht zijn training rijden in de eerste groep en zette hierin de snelste tijd op de klokken en was hiermee bijna drie seconden sneller dan de tweede man. Bij de start van de eerste manche zat Kay er goed bij en begon zijn wedstrijd rond de vijfde plaats. “Iedereen rijdt erg hard dus ik wist dat ik echt flink aan de bak moest wilde ik me verder naar voren kunnen knokken” vertelt Kay. De snelheid was er en zodoende wist Kay al vrij snel plaatsen winst te boeken. Na enkele ronden lag hij al tweede en loerde hij op meer. Toen hij de koppositie had overgenomen hield Kay zijn hoofd koel en wist de manche met een ruime marge van 13 seconden winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche begon hij rond de vijfde plaats aan de wedstrijd. Met snelle rondetijden kwam hij naar voren en wist na een mooie en spannende strijd ook deze tweede manche te winnen. Met twee mancheoverwinningen mocht Kay aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot.

De komende dagen gaat het Beursfoon KTM testen om te kijken of de starts van de rijders nog iets verbeterd kunnen worden. De blik is nu vooruit gericht richting de EK’s en het team is daarom volop in training voor de eerste EMX wedstrijd in Denemarken. Rasmus Pedersen is naar Italië vertrokken om daar een paar weken te verblijven. Hier kan hij zich optimaal voorbereiden op zijn thuis EK, begin april. Omdat dit gezien zijn leeftijd zijn laatste jaar in de 85cc is, en hij graag veel wil laten zien in de EMX, heeft hij dit als zijn prioriteit gesteld.

Aanstaande zaterdag staat voor het Beursfoon KTM team de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc en 85cc kleine wielen op het programma in Varsseveld. Op zondag komen de 85cc grote wielen rijders in actie in Axel, ook dit is een wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap.