Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft zondag bij de wintercross in Groesbeek beide manches van de 85cc klasse weten te winnen.

Hiermee bewees hij dat hij over twee weken in een goede vorm van start kan gaan in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Heerde.

In de eerste manche vertrok Kay als een speer bij de start en kwam als leider door de eerste bocht. Al vrij snel wist hij een gaatje te slaan op de nummer twee in de wedstrijd, Scott Smulders. Naarmate de wedstrijd vorderde zag de Wolf zijn voorsprong iets slinken maar uiteindelijk wist hij met een voorsprong van zo’n 2 seconden de zege naar zich toe te trekken.

In de tweede manche was het weer Kay die kopstart wist te pakken. Op een circuit dat ondertussen heel zwaar was geworden, wist Kay een klein gaatje te maken ten opzichte van de concurrentie. Opnieuw wist Kay zich niet heel ver los te rijden en hierdoor kregen de toeschouwers een spannend gevecht te zien tussen Kay en Ryan de Beer. Uiteindelijk was het Kay die aan het langste eind trok en zodoende beide manches op zijn schreef.

Daguitslag wintercross Groesbeek 85cc:

1 Kay de Wolf 120 Pnt
2 Ryan de Beer 104 Pnt
3 Scott Smulders 104 Pnt
4 Jeremy Knuiman 92 Pnt
5 James Hanscomb 92 Pnt