Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft de internationale supercross in de Zeelandhallen in Goes weten te winnen.

De rijder uit Eersel had op beide dagen spannende gevechten maar slaagde er in om op zowel vrijdag als zaterdag als winnaar uit de strijd te komen en de eindzege te pakken in de 85cc.

In de week voorafgaande aan de wedstrijd had Kay al een aantal keren in de Zeelandhallen getraind om goed voorbereid aan de start te komen. Het circuit lag hem goed en hij ging dan ook met vertrouwen de wedstrijd in.

Op zowel vrijdag als zaterdag wist Kay in de meeste manches kopstart te pakken, enkel in de tweede manche op vrijdag was hij iets minder goed weg maar kon toch nog op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het duurde niet lang voordat hij de tweede man wist te passeren en toen de kopman in de waves een foutje maakte, sloeg Kay toe en nam de leiding in de wedstrijd over. In alle manches was het verschil tussen de top drie klein en het bleef spannend tot aan de finish. Toch was het Kay die op beide dagen aan het langste eind trok en won. Kay werd op het podium vergezeld door de Rus Nikita Kucherov en de Deen Magnus Smith.