Het Beursfoon KTM Team en KTM zullen hun goede samenwerking de komende jaren verder zetten.

De afgelopen twee jaar zijn voor beide partijen zeer succesvol gebleken en om de jeugd in de toekomst nog meer kansen te kunnen geven, hebben ze besloten om de overeenkomst te verlengen.

Ook voor 2017 hebben het Beursfoon KTM Team en KTM de insteek om op professionele wijze een team aan te sturen met als doel om jeugdige talenten een kans te geven om zich met de Europese en wereldtop te meten. We kunnen U nu ook met trots de rijders line-up mededelen.

Onze kleuren zullen op en langs de baan vertegenwoordigd worden door het Deense talent Rasmus Pedersen, Kay de Wolf, Sem Beijer, Scott Smulders en Ivano van Erp. Het team staat aan de start bij alle Dutch Masters 85cc races, het Europees kampioenschap 65 en 85cc, de WK finale 65cc en 85cc en een geselecteerd aantal ADAC races. Uiteraard proberen we wederom zo hoog mogelijk te eindigen in het nationaal kampioenschap.

Nieuwkomers, Kay de Wolf en Scott Smulders zijn zeker geen onbekenden in motocrossland en hebben al klinkende resultaten achter hun naam staan. Kay de Wolf werd in 2014 Nederlands kampioen bij de 65cc kleine wielen en werd dit jaar tweede bij de Dutch Masters of Motocross in de 85cc. Scott Smulders werd in 2015 Europees kampioen in de 65cc en is in 2016 over gestapt naar de 85cc grote wielen. Beide rijders gaan van start op de KTM 85 SX. De doelstelling is om mee te strijden voor de titels.

Rasmus Pedersen boekte in 2014 een opmerkelijk resultaat door alle voorrondes van het Europees kampioenschap 65cc op zijn naam te schrijven. In 2015 maakte hij zijn debuut in de 85cc hoge wielen en wist bij de ADAC wedstrijd in Lichtenvoorde een podiumplaats te scoren. Ook werd hij dat jaar Deens kampioen. In 2016 deed Rasmus het erg goed en streed mee om diverse titels totdat hij in Emmen zijn been brak. Inmiddels is hij weer aan het trainen en zal in 2017 proberen voor de titels te gaan. Rasmus zal van start gaan op de KTM 85cc SX.

Sem Beijer maakte in 2015 een prachtig seizoen door, echter in de winterperiode kreeg hij de ziekte van Pfeiffer en is maanden aan het kwakkelen geweest en maakt de laatste weken weer wat stappen vooruit. Hij zal zich in 2017 gaan richten op de 85cc grote wielen bij de Dutch Masters, NK, EK en ADAC races. Zijn doelstelling is om in 2017 in de top 10 te eindigen in het NK en om veel te leren bij het EK en ADAC.

De benjamin van ons team, Ivano van Erp, heeft wederom een prachtig jaar achter de rug met als bekroning de Nederlandse titel in de 65cc hoge wielen. Hij zal de overstap maken naar de 85cc kleine wielen en in het Europees kampioenschap zal hij van start gaan met de 65cc kleine wielen zoals daar gebruikelijk is. We denken met Ivano een titelkandidaat te hebben op nationaal gebied en hopen dat hij ook bij de EMX65 series een podiumplek kan afdwingen.

Door de samenwerking met alle rijders aan te gaan, krijgen de rijders de kans om wekelijks samen te trainen en wedstrijden te rijden. In samenspraak met de KNMV, de scholen van de rijders en een vaste chauffeur die de rijders kan brengen en halen naar de trainingen kunnen zij profiteren van verschillende trainingsstages in Binnen- en Buitenland waarbij zij onder leiding van onze ervaren trainers hun rijkwaliteiten verder aan kunnen scherpen. Onze ervaring leert ons dat het gezamenlijk trainen en wedstrijden rijden er voor zorgt dat het niveau van de rijders verder stijgt.

Naast het feit dat alle Beursfoon MX Partners, die het team al jaren bijstaan razend enthousiast zijn over deze opzet, kunnen we nu de rijders, die qua leeftijd nu allemaal tussen de 10 en 12 jaar zitten samen verder door laten groeien naar een hoger niveau. Daarnaast biedt het team de jeugdige rijders alle mogelijkheden om wellicht in de toekomst door te kunnen stromen richting het KTM fabrieksteam.

Naast dit nieuws, willen wij u graag ook mededelen dat we een samenwerking zijn aangegaan met een gerenommeerde naam in de motorbranche: Hannamax motorsport. Kay de Wolf maakte al deel uit van het team van Hannamax motorsport en een aantal belangrijke partners van ons team, zijn ook al jaren relatie van het bedrijf uit Hedel. Het Beursfoon KTM MX Team, KTM en Hannamax zullen elkaar versterken op en rond de circuits en gebruik maken van elkaars expertise. Uiteraard willen we graag Vos Oss bedanken voor hun inzet en support in de laatste jaren.

Kortom, genoeg nieuwe ontwikkelingen bij ons team en graag willen we al onze trouwe partners bedanken voor hun steun en inzet, en we gaan met veel vertrouwen seizoen 2017 in!

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie over Beursfoon en ook beleggen als een Pro, zonder er een te zijn? Stuur een e-mail naar john@beursfoon.nl